Team Classic Suzuki Sweden tar klivet ut i Europa

Team Classic Suzuki Sweden tar klivet ut i Europa och planerar att köra hela EM mästerskapet för Historiska motorcyklar. Förare blir Thomas Tonelius som var med och grundade teamet år 2015 samt Ulf Martinsson som började köra för teamet år 2018.

Efter intensivt arbete med att få ”få till allt” är det klart att det blir full satsning på EM under år 2020. Tanken är att inom en tre års period etablera sig i toppskiktet.

Teamet har ett flertal topplaceringar i Sverige och Norden sedan starten 2015 med sina Suzuki Gsx-r 1100:or som nu får stå och samla damm då EM reglerna tillåter max 750 cc och att motorcyklarna måste vara tillverkade senast år 1987.

Nya motorcyklar, Suzuki Gsx-r 750 som är tillverkade mellan åren 1985-1987, är under byggnation och väntas vara körbara under april månad.

Första tävlingen på kalendern körs i Danmark första helgen i maj, sedan följer tävlingar i bl.a. England, Kroatien och finalen körs i Frankrike.

Fram till säsongpremiären är det full fart i verkstaden med att färdigställa tre st. motorcyklar samt att knyta till sig samarbetspartners som är med och stöttar denna satsning.

Själva byggandet är en utmaning i sig men föraren Thomas Tonelius har haft fler utmaningar! – Ja det kan man säga. Jag ”kollapsade” under första heatet på Års racet i Linköping i augusti förra året. På Linköpings sjukhus konstaterades att jag hade ett hjärta som behövde en ny klaff och jag genomgick en operation i början av detta år, säger Thomas.

Förberedelserna för mig har inte varit optimala men ser med tillförsikt fram emot att få köra EM och det har motiverat mig i all rehab träning jag har gjort under våren.

Jag räknar inte med att vara 100 % ”fit for fight” till Danmark men skall göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, avslutar Thomas.

För teamets andra förare Ulf Wall är det helt andra utmaningar som väntar.
– Ja för min del så blir det internationell debut. Började köra roadracing så sent som 2017 och tog min racing licens i Anderstorp det året. Körde inga tävlingar 2017 men tränade intensivt och har tävlat under 2018 och 2019. Har kört motocross sedan barnsben men att få tävla i EM med min Suzuki Gsx-r 750 känns helt fantastisk. Nu blir utmaningen att snabbt lära sig de nya banorna samt justera hojen optimalt, säger Ulf